Hvordan ta livet av en gammel mann.

Hvordan ta livet av en gammel mann.

 

Det er ganske enkelt. Som med min ste-bestefar. Han var langt oppe i 80-årene. Hodesterk, litt på med repetisjonsknappen joda, på skiturer, ute og reiste, og med legeærklæringen kjørte han bil selv. Frem og tilbake på arrangement og til og fra døtrene sine og alle barnebarna samt 3 oldebarn. En familieorientert mann, litt tørrpinn, men med et stort hjerte og snill som dagen er lang.

Han bodde ikke så langt fra Carl Berner i Oslo, et område bynært, men stille. En ettermiddag kom han og skulle hente bilen sin. Den sto der i området han hadde parkert den gjennom mange år. Bare denne gangen så var alle dekkene stukket hull i. Helt klart vandalisert. Litt fortvilet kikket han seg rundt og ganske raskt dukket det opp noen som så at han var kommet i en uheldig situasjon og sa de kunne hjelpe ham. Han ble glad og takket ja til hjelpen. Takken var at de ranet ham. De hadde helt klart gjort dette selv, og bevisst plukket ut et lett bytte som de kunne rane. Han sto jo der billøs og hjelpesløs. En eldre mann løper ikke gatelangs ved trusler.

Og dette gjorde ham redd. Det snek seg inn en redsel i ham, som gjorde at han ble utrygg i bilen, utrygg i sitt område utrygg i sin hverdag. Og hans radius ble betraktelig mindre, og turene ble ferre. Teknisk sett så var det ikke dette som gjorde at han til slutt døde. Men dette var på en måte starten på slutten.

Så til dere som utsetter folk for slike frykter. Mulig det kun er 5 minutters aktion, og cash i lomma. Men du kan ødelegge et helt liv og livskvaliteten til dette menneske. Et hvert menneske bør kunne føle seg trygg. Uten at andre preditorer står klar til å livnære seg selv ved å tråkke på og over andre. Dette gjelder i alle nivå og på alle plan. Skal liv, gi liv i stedet for å gi andre menneske utrygghet og redsel.

Vi må sammen skape en trygg fremtid. Vi må gi menneskene de verktøyene så de kan klare seg selv, og ikke gjøre andre dyr og mennesker og muiljøet til offer for egen smerte og redsel. Mennsket må lære seg mer om menneske og respektere alt liv.

 

 

 

8 kommentarer

Tjøn

08.02.2013 kl.19:50

Hei, tommervik

Jeg ville bare si at du har en nydelig blogg :)

Marita Eliassen

08.02.2013 kl.19:59

Huff, det var et sterkt innlegg.. Gikk faktisk virkelig inn på meg.

Wenche Tømmervik

08.02.2013 kl.21:27

Tjøn: Tusen takk. Mange tanker å dele ;) mvh Wenche

Wenche Tømmervik

08.02.2013 kl.21:27

Marita Eliassen: Vi gjør det dessverre på mange plan, men mange mennesker i samfunnet. Knebler dem med frykt. Vi må snu kursen. mvh Wenche

trestres

09.02.2013 kl.23:52

mer penger til politiet, og flere synlige polititjenestemenn på gata.

mer ressurser til forebyggende arbeid.

har en bror som nå har jobbet noen år med et ungdomsprosjekt i Haugesund. Der de følger opp ungdomskriminelle gjennom oppveksten fra ung til voksen. Han er politi ja. De gjør den jobben som en god far ville gjort.

allerede nå ser de resultater på krim-statistikken

Wenche Tømmervik

10.02.2013 kl.23:32

trestres: Strålende - jeg er enig. Forebyggende er det eneste varige. Kjærlighet og tilstedeværelse. mvh Wenche

trestres

10.02.2013 kl.23:41

Jeg har sett noe som jeg i utgangspunktet ikke tror på, men som jeg likevel må tro på siden jeg så det. 1997

har jeg evner, eller sanser utover det normale, eller var jeg bare på feil sted til feil tid?

Wenche Tømmervik

11.02.2013 kl.08:58

trestres: Alle har slike sanser, men som med alt så må man øve for å bli dyktig. Primært bør du stole på deg selv og det du har opplevd. Og så er det opp til deg selv om du vil utvikle dette mer eller ikke. ;) mvh Wenche

Skriv en ny kommentar

Wenche Tømmervik

Wenche Tømmervik

50, Ringerike

Jobber i dag som medium og synsk. Holder kurs, underviser grupper og tar enkelttimer. Behandler med kranios sakral, healing, theta healing (underbevissthets endring) og selvutviklet streaching. Jobber alltid intuitivt. www.Tommervik.no

Kategorier

Arkiv

hits